Cyclical Living

Leven in afstemming met de cyclische bewegingen van ons sterrenstelsel en heelal geeft ons een meer natuurlijk of kosmisch ritme. Zo ervaar je meer diepgang en een grotere (spirituele) betekenis in wat je op je levenspad tegenkomt. 

Zon en maan, planeten en andere hemellichamen bewegen door de kosmos en beïnvloeden (vaak ongemerkt) onze stemming en sfeer. Als we slapen bewegen duizenden sterren over ons hemelgezicht en als je dan naar de lucht kijkt en in de stilte van een adempauze voelt… Dan weet je. Daar speelt zich een verhaal af, want zo boven zo beneden. Al eeuwen en eeuwen lang.

bloedmaan

Cyclisch leven met de maan

De maan beweegt van nieuw naar vol, naar donker. Volgens dit natuurlijke ritme van leven, dood en leven beweegt ook de vrouw: In haar menstruele cyclus, in haar emoties, op hormonaal niveau. Ongeacht in welke leeftijdsfase ze zich in bevindt. Voor wie dit ritme meer wil ontdekken en integreren in haar leven is er deze online maanreis.

Elk jaar is anders en toch ook hetzelfde, er is geen vast curriculum, slechts de richtlijn van de hemel, de aarde, oude en nieuwe kennis en tools om ons de weg te wijzen.

Helaas organiseer ik in ’22-’23 geen online maanreis omdat ik me wil richten op het opstarten van de gastouderopvang.