Moonkids

kleinschalige en bewuste gastouderopvang.

Mijn huis en opvang biedt een warm, gezellig en voedzaam tweede thuis voor uw kind. Ik voel me vaak net extended family en heb snel een diepe band met de kindjes en ouders met wie ik werk.

‘Moonkids’ kenmerkt zich door de geur van zelfgebakken koekjes, een warme biologische lunch (eventueel glutenvrij en vegan) en een veilige sfeer.
Overgangen geef ik vorm met liedjes en vaste patronen/ rituelen zodat deze voor de (nieuwe) kinderen herkenbaar zijn.
Er is veel houten speelgoed. Maar ook duplo en een I-pad. Zowel constructie speelgoed als materiaal dat de fantasie prikkelt.
Vaak gaan we in de ochtend en middag naar buiten, ook als het regent. Met de regenpakken aan stampen we door de plassen en roetsjen we van de glijbaan! Het motto? Slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel!

Onze poes chili loopt buiten of in huis rond en knuffelt graag, we hebben twee goudvissen (Zuma en Chase) en binnenkort komen er twee konijntjes bij.

Eenvoudig, creatief leven en spelend leren staan bij ons hoog in het vaandel. Ik laat me elke dag nog graag verrassen hoe de meest eenvoudige, kleine en natuurlijke ervaringen van het leven hier precies genoeg voor bieden. Dit alles geeft een brede basis en verschillende handvaten om straks zelfstandig op voort te kunnen bouwen… Zodat kinderen zelf keuzes kunnen maken vanuit een stevig ik-gevoel. In het huidige tijdperk waar we in leven en in verbinding met anderen om ons heen. Dat is wat ik ze graag mee geef. Voor meer info over het pedagogisch beleid zie: (mijn eigen tekst volgt, voor nu leun ik op het beleid van gastouderbureau Drakepit en ViaViela)

Wanneer:
Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag dagopvang voor kindjes van 0 – 4 jaar.
Op maandag-, dinsdag-, donderdag- en vrijdagmiddag BSO voor kindjes van 4 – 6 jaar.

Groepsgrootte:
Meestal zijn er maximaal 5 kindjes incl. mijn eigen kinderen.

Ruimte:
Momenteel is de opvang gesloten.

Ik ben verbonden aan gastouderbureau Drakepit en ViaViela die beide (naast de GGD) jaarlijks een inspectie doen. Hier volg ik samen met collega’s, jaarlijks themadagen, verdiepingsdagen en bijscholingen rond de zakelijke kant van het gastouderschap, de verzorging/ opvoeding en ontwikkeling van het kind en het mens-zijn. Daarnaast zit ik in een intervisie werkgroep voor extra reflectie en ondersteuning. Ik ben ook EHBO gecertificeerd.

Over mij en mijn gezin

Mijn werkethiek komt voort uit mijn normen, waarden en leefstijl. Ik leef volgens het ritme en de cyclus van de Maan als basis, verbonden met de natuur en de kosmos. Dit gevoel ontstond niet ver voordat ik zwanger werd van mijn oudste zoon en hierin leef en leer ik nog steeds. Een leven lang leren; het leven zien als een dans. Deze leefstijl noem ik graag Cyclical Living.

Belangrijke thema’s in ons huis en mijn werk zijn o.a.: emotionele veiligheid, magie, adem en speelruimte naast grenzen, respect, realiteit en duidelijkheid.

Mijn partner is ook zelfstandige en is regelmatig vanuit huis boven op zijn kantoor aan het werk.

Mijn hobby’s: o.a. natuurzwemmen, schrijven, wandelen, tuinieren, dansen, lezen, breien en knutselen. Alleen en samen met mijn gezin. Naast het gastouderschap bestudeer ik met veel plezier Astrologie, verschillende vormen van Energetisch Healing Werk en het Sjamanisme. Dit is zich aan het ontpoppen tot een eigen praktijk waarin ik mijn begeleiding op spiritueel en energetisch vlak aanbied. 

Zutphen is sinds augustus 2021 onze stad. Hiervoor woonden mijn man, zoon (2017) en ik in Haarlem. Daar heb ik ruim 5 jaar werkervaring opgedaan waarvan 3 jaar thuis als gastouder.

Vanwege behoefte aan meer rust, natuur en ruimte hebben we de sprong gewaagd om te verhuizen naar ‘De Achterhoek’. Tot nu met groot succes en dankbaarheid. Wat is het hier heerlijk en prachtig!

Chili
Speelhoekje
Seizoenstafel

Praktisch

Werktijden


Dagopvang (Ma, Di, Do): 08:00 – 18:00
BSO(Ma, Di, Do): 14:00 – 18:00

Kinderen die tussen 17u en 18u blijven kunnen een hapje mee-eten.

In de avond eten we vaak zelfgebakken desem brood met soep en rauwkost.

Dagritme


08:00 :
Open. Kinderen kunnen eventueel mee naar school in de bakfiets.

08:45:
Thuis. Jongsten gaan op bed en met de rest ga ik aan tafel met
fruit/ koekje en drinken.

10:00:
Naar buiten in de buurt.

11:15:
Terug en vrij spelen tot lunch.

12:00:
Lunch (warm) en daarna een rust moment.

14:30:
Snack moment, kleinsten worden wakker

15:00:
Vrij spelen of in de tuin en later opruimen.

16:30:
Uitzwaaien en wie tot 18u blijft eet mee.

Tarief


Investering: € 8,00 p.u. (per januari 2022, de maximale hoogte van de kinderopvangtoeslag is € 6,52).
Dit is inclusief alle biologische maaltijden en snacks, wasbare luiers/ wegwerp luiers en andere verzorgingsspullen.

Indien er geen snack/ maaltijd wordt genuttigd kan de uurprijs met 3,50 per dag worden verlaagd.

Is deze investering te hoog? Bij een hoge uur afname ben ik bereid om over het tarief te onderhandelen.

Drakepit bureaukosten: Dagopvang: € 40,- per maand.
BSO: € € 20,- per maand.

Er geld een minimale afname van 6 uur per week. Halve dagen zijn een optie.

Spelen in de modder
Lunch eten met de kids
Speelhoek

FAQ

Staat je vraag er niet bij? Mail, bel of Telegram me!

Eten jullie altijd vegan of glutenvrij?

Nee, niet standaard. Ik heb veel verschillende eetstijlen en richtlijnen geprobeerd in verband met darmklachten. Tijdens mijn studies fysiotherapie en orthomoleculaire therapie & voeding heb ik veel geleerd over voeding en het lichaam. Op dit moment eet ik niet vast volgens een bepaald dieet maar kies ik voor een hoge kwaliteit in voeding en genieten. Dit betekent dat de lunch na genoeg altijd biologisch, veelal zelfgemaakt en soms glutenvrij, dierlijk, vegetarisch of vegan. Ik bak bijvoorbeeld nu mijn eigen zuurdesem brood en crackers. Als er speciale allergieen of wensen zijn houd ik hier graag rekening mee.


Op welke manier integreer je de leefstijl ‘cyclisch leven’ in je werk met de kinderen?

De seizoenen en de maancyclus zijn mijn leidraad voor het ritme binnen de opvang. Net zoals de natuur en de maan in energie naar binnen en buiten beweegt doen wij dat ook in onze activiteiten. In een dag, een week, een maan(d) en een jaar. Ik start met nieuwe kindjes in de periode van nieuwe maan tot volle maan en rond het liefst af van volle naar donkere maan.

We vullen onze activiteiten in aan de hand van wat er in het seizoen speelt en leeft. Zo spelen we graag met natuurlijk materiaal dat past in het seizoen, vieren we als gezin de zonnewenden, equinoxen, de jaarfeesten vanuit paganistische traditie en andere traditionele feestdagen als Halloween, Sint Maarten en Pasen op onze eigen manier.


Wat voor speelgoed en educatief materiaal is er in huis?

Er is veel houten materiaal maar ook plastic. Ik bied graag van alles aan waarbij kwaliteit, leermogelijkheden en esthetiek belangrijk zijn voor mij. Maar zoals in bijna ieder kinderhuis vindt hier ook wel eens een minder mooi en verantwoord speelgoedje zijn weg.
Het digitale is hier ook welkom in huis, in zijn rijkdom en met plezier maar ook met regels en mate. De wereld van nu gaat niet zonder en ik wil dat onze kinderen hier op een bewuste manier mee om leren gaan.


Hebben jullie huisdieren?

Ja we hebben een kat van 8 jaar: Chili. Ze is superlief, superzacht en echt een knuffelpoes die houdt van aandacht.

Blog