Bio

Magie is het Antwoord!

Zo groeide ik op en er ontstond meer en meer fascinatie naar het spirituele. Maar ergens bleef ik, vast uit zelfbehoud, ook aan de oppervlakte, als een toeschouwer aan de rand van een zwembad. Bang voor het diepe water.
Zo behaalde ik o.a. mijn Havo diploma, studeerde ik voor Docent Dans, Fysiotherapeut, Kinderyoga docent en Orthomoleculaire therapeut. Ik speelde fluit, hield van optreden, danste en zong.

Rama en ik

Ongeveer rond mijn 23e voelde ik dat het tijd was om antwoord te vinden op de eerder genoemde vragen… of het ieder geval te proberen…
Dit alles begon met het leren over de hormonale cyclus van de vrouw. Ik stopte bewust met reguliere anticonceptie, ging mijn natuurlijke cyclus “tracken” en woonde in die tijd ook mijn eerste vrouwencirkels, workshops en spirituele bijeenkomsten bij. De magie van de maancyclus deed onbewust haar intrede en even later kwam buikdans op mijn pad. Daar vond ik nog meer antwoorden over het vrouw zijn, het vrouwelijk bewustzijn, energie en vrouwelijke wijsheid. Maar ook ging er een wereld voor me open. Een wereld waarin in vrouwen krachtig zijn, in verbinding met zichzelf en hun wilde natuur! Ook maakte ik opnieuw en diepgaander kennis met astrologie, ik ging het (be)studeren en zo kreeg het volgen van de sterren, mijzelf en het leven begrijpen nog meer vorm.

Op mijn 29e werd ik moeder.
Als ik nu terugkijk begon het leven waarin ik bewuste en verantwoordelijke keuzes leerde maken toen pas echt. Er was een klein ziel in mijn handen, een levend wezen dat op mij rekende, een stuk van mijn hart dat niet dezelfde tragedies uit mijn jeugd mocht ervaren als ik.

Zo kwam ook het ‘bewust’ bewandelen van de spiralen naar binnen, het aardse omarmen, overgeven, accepteren en vergeven. Vele malen deed het leven mij en mocht ik meedrijven. Het voelde als falen maar later leerde ik, hier vond transformatie plaats, de rups werd een pop en later een vlinder.