Bio

Waarom ben ik zoals ik ben? Waarom ben ik hier? Waarom is het leven zoals het is? Hoe kan ik meer grip krijgen op het mezelf in dit leven en bereiken wat ik wil bereiken? Ik loop vast, help me begrijpen wat hier gebeurt!

Dit soort vragen houden mij altijd al bezig. Niet alleen met betrekking tot mijzelf maar ook tot anderen…

Hi, ik ben Toetsie, in mijn roerige jeugd heb ik veelal kennis mogen maken met de schaduwrijke kant van het leven. Toen ik op mijn 12e in een nieuw pleeggezin kwam, werd dit anders. Zo werd ik van enig kind het onderdeel van een groot gezin en maakte ik voor het eerst kennis met astrologie en het occulte. Met familiesystemen en therapie. Met Antroposofie, verhalen, archetypes, godinnen en goden. Een wereld vol wijsheid en mogelijkheden ging voor me open en er kwam ruimte voor licht naast het donker.

Ik heb me in mijn pubertijd en 20er jaren altijd verdiept in het spirituele. Maar ergens bleef ik, vast uit zelfbehoud, ook aan de oppervlakte, als een toeschouwer aan de rand van een zwembad. Bang voor het diepe water. Zo behaalde ik mijn Havo diploma, studeerde ik Fysiotherapie en Orthomoleculaire therapie.

Toetsie
Foto van Toetsie en Rama
Toetsie en Rama

Ongeveer rond mijn 27e voelde ik dat het tijd was om antwoord te vinden op de eerder genoemde vragen… of het ieder geval te proberen… Het was tijd voor een grote spirituele en persoonlijke transformatie. Ik begon me te verdiepen in de hormonale cyclus van de vrouw en woonde mijn eerste vrouwencirkels, workshops en spirituele bijeenkomsten bij. Op mijn 29e werd ik voor het eerst moeder en raakte ik overspannen. Precies daar kregen astrologie en het kosmische opnieuw een plek in mijn leven. 

Zoekende naar mijn nieuwe identiteit als moeder en vrouw, de zin van het leven en al doende mijzelf opnieuw ontdekkend, ging ik aan het werk als gastouder. Eerst aan huis, later vanuit thuis. Ik vond mezelf terug in het simpele leefritme en de behoeften van het jonge kind. Van binnen naar buiten… en weer terug naar binnen. Zijn, spelen, slapen, troosten, eten, drinken, ontdekken, vieren, vallen, huilen, weer opstaan and repeat… Net als het ritme van zon en maan, het ritme van ons leven, van de natuur en de kosmos. Zo kreeg mijn grootste wens vorm: mijn kinderen dat te kunnen geven, waar ik als kind zo’n behoefte aan had. En vanuit daar groeit nu nog meer de toekomst in.

In ’21 mocht ik opnieuw een moeilijke tijd navigeren. Na een aantal pittige maanden zwangerschap overleed met 20 weken een klein kindje in mijn buik, ons tweede zoontje. Een ervaring die ik mijn leven lang zal koesteren. Verdrietig en intens maar ook transformerend om dit kindje in liefde te baren, te begraven en met elkaar de dood te verwerken. Stapje voor stapje.
Niet lang daarna werd ik onverwacht opnieuw zwanger. Vastbesloten en in vertrouwen gingen we de reis weer aan.
In april ’22 ben ik thuis bevallen van een 3e zoon.

Naast het gastouder-werk ben ik astroloog, leid ik een 13 manen reis (online) en help ik anderen graag op hun pad door het leven door middel van horoscoop readings. Door dat wat zichtbaar is te verdiepen, door het onzichtbare zichtbaar te maken.

Inspiratie en ervaring:

Naast de verplichte studie’s voor de gastouderopvang volg ik intervisie, worden mijn beleid, kennis en huis jaarlijks gekeurd en laat ik me graag inspireren en bij-scholen.

Wat betreft de astrologie ben ik een eigenwijze Self-thought astrologe. Oude en nieuwe paden uit deze wereld verbind ik het liefst met mijn eigen ervaring, gevoel en intuïtie, vanuit een soort “her-inneren”. Daarbij werk ik graag met mijn ‘Symbolon’ kaartendeck dat de kracht van Tarot en astrologie combineert en zo de astrologische taal beeldend ondersteunt.

Een inspiratiebron van dit moment is de werkwijze van Eugenia Krok van Accessible Astrology om o.a. met het ‘whole sign en whole house system’ te werken. Een systeem waarmee gewerkt werd in het oude Mesopotamië, een ontstaansplek van astrologie. Ik voel me dankbaar om met deze wijsheid in aanraking te zijn gekomen en met de bijbehorende technieken te mogen werken!

Ik heb verschillende studies cursussen, cirkels, workshops, lessen maar vooral ook behandelingen mogen volgen in zowel het reguliere als het alternatieve circuit. Hierin heb ik ontzettend veel geleerd en ervaring kunnen opdoen. Waar ik dan ook uit put in alles wat ik voel, deel en doe. Heb je vragen hierover? Stel ze gerust!