Volle Maan in Steenbok in-zicht

Morgen is het zover. Het moment waarop de zon in het teken kreeft komt. We gaan van lucht naar water. Het is de dag van de zonnewende en dat betekent ‘de zomer is daar’, want kreeft markeert de start van de zomer met de langste dag van het jaar. Midzomernacht! 

Tijdens deze Zonnewende is ook de Volle maan in Steenbok. Wat een mooie samenkomst!

De sfeer is dromerig, romantisch, voelend, luisterend. Als we zo het lucht-seizoen van tweelingen uitkomen, worden we door kreeft, water, uitgenodigd om alle opgedane ervaringen uit de lente te verwerken. Om van buiten weer naar binnen te keren. Van spelen, delen en prikkelen… naar luisteren, bezinnen, verteren en ontprikkelen.

En elk jaar als ik hier ben zie ik zo hoe we met onze samenleving ontgrendeld zijn van wat de natuur ons aanreikt. De drukste periode van het jaar breekt juist nu aan. De vakantie komt in zicht en alle laatste dingen moeten nog geregeld worden. Puntjes op de i. Examens, testen, rapporten, deadlines, vergaderingen, de laatste spullen kopen, afspraken, lijstjes afwerken want anders vergeten we de helft… pfffff. Dit jaar was het tweeling seizoen zelfs extra snel en luchtig. Er stonden maar liefst 4 hemellichamen in tweelingen stonden namelijk de Zon, Mercurius, Jupiter én Venus. Dat is niet elk jaar het geval ;). We zijn veel gerpikkeld en hebben dus ook veel te verwerken…

Maar goed, wat kunnen we hiermee, vraag ik mij dan af. Hoe kan ik dit wat in mij leeft omzetten naar iets tastbaars voor mezelf en meer mensen?

Allereerst door erover te delen!

Volgende week is de volle maan danscirkel, wat een mooi thema om hierin te verwerken.

Met volle maan oogsten we van wat er 6 maanden geleden gezaaid is. Dat was op 10 januari 2024 de nieuwe maan in Steenbok. Dus we hebben nog wat te verwerken van 6 maanden terug (check.. hier weer gehoest en gesnotter… nog een restje stress en kinkhoest?).

Dan; Steenbok is de vader, Kreeft is de moeder, of je kunt zeggen mannelijk en vrouwelijk of nog een stapje verder gaan… Patriarchaat en Matriarchaat.
Tijdens deze volle maan kunnen we zien hoe we ons leven invullen volgens de normen en waarden van het mannelijk en vrouwelijke. Volgens wat we geleerd hebben van onze vaders en moeders of nog verder terug in de familielijn.. en ook kunnen we zien wat de effecten hiervan zijn. We kunnen ons afvragen hoe we dit zelf zouden willen doen in de toekomst… Als we dat zouden willen keren… Welke stappen zouden we dan willen maken?

Kreeft nodigt ons uit en leert ons hoe. Doe zoals mij zegt ze. Ik ben kwetsbaar, voel veel en heb veel te verteren. Daarom draag ik een schild, om mijn kwetsbaarste deel te beschermen. Ik ben graag samen met mensen die ik vertrouw, zoals mijn geliefden, mijn gezin op een plek waar ik kan ontspannen en mezelf kan zijn. Waar ik mijn kwetsbare zelf kan tonen en kan genieten van deze mooie eindeloze tijd van het jaar. Dromend, voelend, luisterend, verterend. Want zo maak ik ruimte en zet ik alle opgedane informatie om tot voeding voor de ziel… zodat ik straks kan stralen in het midden van de zomer. Dan gaat mijn schild af en verander ik in het teken leeuw die zegt: Kijk, hier ben ik! Wat dan ook ten volste kan na zo’n heerlijke periode van opladen!

Het doet me ook denken aan het baringsproces tijdens een geboorte. Het ontsluiten start zodra we naar binnen keren… in stilte in onszelf zijn, voelend, luisterend… dan komt er ruimte voor iets nieuws en begint ook het eerste loslaten.  Dan begint het tij te keren.

Kreeft, de maan, het tij, eb en vloed, voelen, ontvangen, baren, loslaten… mmm het hoort allemaal zo bij elkaar.

Dus laten we deze volle maan dansen en samen het tij keren… laten we ruimte maken, door naar binnen te gaan, door te voelen en te luisteren, door eens een andere beweging in te zetten en onze overtuigingen van het oude systeem, degene die we niet meer nodig hebben te transformeren en om te zetten naar energie en ruimte voor nieuwe tij-den!
Want hierna volgt de nieuwe maan in kreeft en dan zaaien we weer voor de komende 6 maanden… wat zaai jij???

Liefs,
Toetsie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *